Wij zijn trots dat Maarten Kleve ons team per september komt versterken in de functie van Accountmanager. Veel succes Maarten!

2017-07-14-PHOTO-00001854

Vijf tips voor een goed technisch curriculum vitae (CV)

Een CV heb je nodig om jezelf te kunnen introduceren bij een bedrijf. Vrijwel elke branche of beroepsgroep verwacht bij de werving van nieuw personeel dat je een CV toezend. Gebruik je voor elke type baan dezelfde CV? Technix heeft vijf tips opgesomd die je kunt gebruiken bij het solliciteren binnen de techniek.

  1. Overzichtelijke lay-out

Zorg bij het opstellen van je CV voor een overzichtelijke lay-out. Gebruik (dikgedrukte) kopjes voor verschillende onderwerpen (persoonsgegevens, werkervaring etc.) Maak gebruik van zakelijke lettertypes met lettergrootte tussen 10 en 12. Denk hierbij aan: Arial, Calibri of Times New Roman. Zorg voor de juiste uitlijning van je tekst en gebruik leestekens. Gebruik geen felle kleuren of een drukke achtergrond. Bestaat je CV uit meerdere pagina’s, gebruik dan een paginanummering (bijvoorbeeld: 1 van 4, 2 van 4 etc.). Zo weet de lezer weet dat hij alle pagina’s voor zich heeft. Gebruik maken van een foto kan, dit zorgt voor herkenningswaarde indien je op sollicitatiegesprek mag komen. Zorg wel voor een duidelijke (beroepsmatige) foto. De leuke foto van het gezellige vriendenweekend of festival doet soms afbreuk aan je zakelijke en serieuze CV.

  1. Blijf Relevant!

Start je CV altijd met je NAW- en contactgegevens. Bankrekening-, BSN-, of paspoortnummers hoef je niet weer te geven op je CV. Ben je als startende techneut op zoek naar een baan, zorg dan dat je opleidingen bovenaan staan en ga daarna in op je bijbaantjes of werkervaring. Heb je de kennis met name opgedaan tijdens het werken en heb je minder opleiding genoten. Start dan met je werkervaring. Begin altijd met je laatst genoten opleiding en werkervaring. Dit is immers het meest relevant. Noteer alleen de relevante opleidingen en cursussen op je CV.

  1. To the point

Omschrijf je werkervaring in korte en krachtige zinnen. Je kunt hier ook ‘bulletpoints’ voor gebruiken. Omschrijf duidelijk wat jouw taken en verantwoordelijkheden zijn/waren binnen de functie. Let op dat je geen specifieke vaktermen gebruikt. Het CV kan namelijk worden beoordeeld door een niet-technisch persoon. Omschrijf je werkervaring zo dat iedereen het kan begrijpen. Elke werkervaring is uniek. Ook al heb je aan aantal keer dezelfde soort werkzaamheden uitgevoerd bij verschillende opdrachtgevers. Kopieer deze nooit maar maak de werkervaring specifiek.

  1. 2010-2011

Ben duidelijk in het weergeven van de tijdsperiode dat je werkzaam bent (geweest) voor een bepaald bedrijf. Het weergeven van de periode van 2010 – 2011 kan duiden op 2 dagen (31 dec. 2010 tot 1 jan. 2011) of bijna 2 jaar. Heb je anderhalf jaar gewerkt noteer dan ook de maanden of het nummer van de maand (12-2015).

  1. Wees eerlijk

Ben altijd eerlijk over de inhoud van je CV. Maak het niet mooier of minder mooi maar geloof in jezelf en sta achter de keuzes die je hebt gemaakt. Geeft duidelijk aan welke opleidingen je hebt afgerond en wat het niveau van de opleidingen is. Dit zorgt voor een duidelijk verwachtingspatroon waarbij je volledig jezelf kunt zijn tijdens een interview.

Heb je hulp nodig met het opstellen van een CV of vragen over bovenstaande tips. Neem dan vrijblijvend contact op met Willem van Hattem (accountmanager Technix) op telefoonnummer 0031611980999 of w.vanhattem@technix.nl

 

Technix sollicitatietraining (deel 2): Hoe maak je de beste indruk.

  1. Zet je telefoon uit.

Binnenkomende WhatsApps, sms’jes, push berichten en telefoongesprekken zijn niet meer weg te denken uit het leven van de smartphonebezitter. Volgens onderzoek van het Britse internetbedrijf Tecmark wordt er gemiddeld 221 keer per dag op een telefoon gekeken en ontvangt de gemiddelde gebruiker zo’n 65 berichten per dag. Zet je telefoon daarom tijdens een sollicitatiegesprek niet op de stille modus maar zet hem uit. Zo voorkom je ongewenste trilsignalen/lichtsignalen vanuit je tas of broekzak en houd je de volledige focus op het sollicitatiegesprek. Leg je telefoon (ook al is hij uit) niet op tafel maar stop hem weg.

Technix sollicitatietraining: 5 tips bij het solliciteren

Technix zorgt graag voor dat extra duwtje in de rug. Lees nu welke tips je helpen tijdens het solliciteren.

 

  1. Bereid je goed voor. Solliciteren bestaat voor een groot gedeelte uit voorbereiding. Bekijk de website van het bedrijf waar je op gesprek gaat, zorg dat je goed weet wat de corebusiness is. Zoek vervolgens je contactpersoon op via LinkedIn en zorg dat je alvast een aantal vragen opstelt die je in het gesprek wil stellen aan je gesprekspartner. Maak hier aantekeningen van en neem deze mee naar het gesprek.
  2. De eerste zeven seconden. Onderzoek van de universiteit van New York toont aan dat de eerste zeven seconden zeer cruciaal zijn tijdens een eerste ontmoeting. Tijdens deze eerste seconden krijgt je gesprekspartner namelijk een belangrijke eerste indruk van je. Zorg dus voor een goede (stevig, maar niet te stevige) handdruk en kijk je gesprekspartner aan tijdens deze handdruk. Zorg dat je bij binnenkomst geen tas, laptop of ander gerei in je rechterhand hebt. Deze hand heb je namelijk nodig om een goede eerste indruk te maken.

NEN 4400-1 check uitstekend verlopen

Wederom is onze NEN 4400-1 check vandaag goed verlopen. We zijn uitermate trots dat onze interne processen waaronder de inlenersbeloning richting alle medewerkers zonder enige opmerking voldeed aan de gestelde eisen. Leuk nieuws om straks het weekend in te gaan!

Laat ik mezelf eens voorstellen

De eerste maanden van mijn dienstverband bij Technix zitten er inmiddels op. Een mooi moment om mezelf eens voor te stellen.

Mijn naam is Willem van Hattem, ik ben 30 jaar oud en woonachtig in Oirschot. In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen en crossfit) en ik ben graag bezig in en om het huis. Na het volgen en afronden van de MBO opleiding Automatiseringselektronica en de HBO opleiding Bedrijfskunde ben ik sinds 2010 actief als adviseur/accountmanager binnen de technische detachering.

De afgelopen zes jaar heb ik me vooral bezig gehouden met het vinden van uitdagende banen voor werkzoekende techneuten voorzien van een MBO/HBO diploma, op zowel elektrotechnisch, mechanisch en mechatronisch vlak. Denk hierbij aan functies als onderhoudsmonteur, planner, logistiek engineer, test engineer, protobouwer,  machinebouwer, verspaner, werkvoorbereider of field service monteur.

Ik vind het belangrijk om te achterhalen wat een werkzoekende motiveert, in welke richting zij een baan zoeken en wil hen daarmee helpen door ze te matchen met de juiste werkgever. Hierbij is het van belang om verder te kijken dan de standaard mogelijkheden die, vanzelfsprekend, passen bij het CV van een werkzoekende. Het is veel belangrijker dat de competenties en interesses die iemand door de jaren heen ontwikkeld maximaal worden benut binnen de volgende baan.

Nieuw kantoorpand Technix!

Wij zijn trots om mede te mogen delen dat Technix BV onlangs is verhuisd naar een nieuw kantoorpand. Vanaf vandaag staat de koffie klaar aan de Marinus van Meelweg 17 te Eindhoven en heten wij u van harte welkom!

Nieuw pand Linkedin foto